Autor: Marijana Jakobac

Novi Sad
13.11.2017.
20:20 > 20:38
Svaka treća žena ima problem sa neredovnim davanjem alimentacije.
  • sale

    15.11.2017 11:24
    zle zene
    muskarac nije nicime zasticen,zene sve mogucnosti zloupotrebljavaju. a centar za soc je tek jedna velika banda , korumpirana to isto vazi i za sudove... i onda se cudite sto neko nekoga ubije ili povredi... svaka cast postenim i realnim zenama!
  • black dog

    15.11.2017 04:04
    dokle više?
    a koliko ih ima razvedenih baš upravo zbog alimentacije i imovine? koliko ima muškaraca kojima je dodeljeno staranje o deci i alimentacija? koliko nezaposlenih obveznika alimentacije? kojih obveznika alimente ima više, žena ili muškaraca? koliko je muškaraca ostalo bez posla osuđivanjem na 7 meseci zatvora radi izmišljenog nasilja? radi tehnološkog viška? lepo se razvede i ima sigurnih 20000, bez obzira odakle nekome??? sramota!!! razvod je trenutno veoma unosan biznis, gube samo deca i muški muškarci! dajte ljudima posao i vratite mir u živote pa sudski dosuđena alimentacija neće ni trebati, ko ne želi da da svom detetu? a dotične "gospođe" neka rade nešto pametno i stvaralačko... sramota je da u jednoj zemlji ravnopravnih polova i rodova neki bude stalno na koristi na račun nekog na stalnoj šteti!!!
  • Mihailo Alić

    14.11.2017 22:30
    dokle više silovanje istine?
    Dokle o tome kako su žene ugrožene, kako institucije ne ulažu dovoljno energije da postupaju u slučaju prodičnog nasilja? Pa policija se polomi udaljujući muškarce iz njihovih domova, pravosudje ne stiže da se bavi drugim slučajevima procesuirajući slučajeve nasilja u porodici, na ulicu se ne može izaći da se ne vide bilbordi o tome, TV i novine se ne mogu otvoriti da ne gurate te feminističke izmišljotine. Odmah ću vam odgovoriti na DOKLE? Do god se slivaju velika devizna sredstva na račune Autonomnog ženskog centra i ostalih 200 ženskih NVO u Srbiji koji se tim biznisom bave. Dok ima finansija, dokle ima i posla, a posao je da se demonizuju heteroseksualni muškarci, da se rasturaju porodice, da se devojke plaše od mladića, i ovi od njih. Nasilje je danas i kada muž povisi glas na ženu, kada je ne vodi na skupo letovanje. Žene su pobesnele i hoće više nego što im pripada. Po razvodu su Centri za socijalni rad i sudstvo namešteni da decu dodeljuju majkama, to je već prepoznato i nazvano Danak u krvi 21. veka, muškarci su pod tolikim pritiskom da žive prosečno 5 godina kraće od žena, kasnije idu u penziju, tri puta češće okončavaju život samoubistvom, čine 80% svih žrtava ratova, 80% svih beskućnih, tri puta češće od žena umiru u saobraćajnim nesrećama i nasilnom smrću, u preko 90% smrti na radu. Starateljstvo nad decom dobijaju samo kada su majke nezainteresovane ili nepodobne, u suprotnom im majke odredjuju koliko i da li će ih vidjati, čak i kada uredno plaćaju izdržavanje.
  • Uncas

    14.11.2017 09:05
    I baš me interesuju "lik i delo "ovih mrziteljki koje daju negativne na komentare,bez ikakvog argumenta i naravno "samo zato što im se hoće"!"Bezobrazna -pa šta!Ne može mi niko ništa!"
  • Uncas

    14.11.2017 07:44
    @Shimmy.Istina!
    Stalno imaju potrebu da kažu o "nasilju nad ženama" kao o jedinom nasilju!!!Da li je Vama jasno da je 92 % žena i .pretpostavljam 8 % muškaraca!?,podatak PRIJAVLJENIH slučajeva!??!?Da li je jasno da živimo u istom tom"društvu "(koje samo vama ne odgovara?!),gde muškarac koji prijavi psihičko ,pa i fizičko nasilje od strane žene bude automatski okarakterisan kao "slabić,golja,jadnik,nesposobnjaković,,šmokljan...."I koliko muškaraca i dalje trpi sve veću samovolju žena u ničim regulisanim partnerskim odnosima u braku!?Koliki je procenat Žena,Supruga,majki,ćerki koje su same sebi zaradile(ne dobile!,zaradile)automobil?!?!A svakodnevno ih gledamo u saobraćaju ,i to u luksuznim vozilima!Pa koliko je njih "sposobnih,samostalnih "priuštilo to zadovoljstvo od svoje zarade!?
    Primer:Čovek ima porodicu stan,posao,auto....i onda odjednom žena odluči da sa "drugaricama izadje " za vikend...bez obzira na dvoje dece,porodične (ne bračne!)obaveze,ona je odlučila-on može samo da ćuti!Itako posle par vikenda nađe sebi dečka!-On može samo da ćuti!Pa ga dovede i kući!On može samo da ćuti...pokupi svoje stvari ,izađe iz svog stana,podnese razvod braka,ostavi joj pola stana,pola auta...i ZAKON je gde?!?!?Priča je istinita i nije jedina!!Gde je tu Zakon!?
  • Skola

    14.11.2017 04:46
    Tate
    Ja sam tata i neplaca mi zena alimentaciju. Ni meni a imam i jos jednog drugara. Imam jos trojicu drgara koja redovno placaju. Izvucite koliko je % tata u svemu pa cete videti da su zene neredovnije od muskaraca.
  • Shimmy

    13.11.2017 21:15
    Uzas
    Slozicu se da je neravnomerna raspodela moci.

    Muskarci su ti koji nemaju pravo na odluku o reprodukciji, moc i pravo lezi iskljucivo u rukama zena.

    Nasilje je vrednost da je "detetu mesto uz majku". Nasilje je dovesti muskarca u polozaj da placa troskove za dete a da ga se ne pita da li zeli da se to dete uopste rodi, a kad se rodi da dobije priliku da ga vidja tek povremeno, o bakama i dekama sa oceve strane da ne pricamo. Nasilje je govoriti da je zena ugrozena, kada svake godine umre DALEKO vise muskaraca od povreda na radu nego zena od nasilja u porodici. Raditi se mora, porodica i partner su pitanje izbora! Ti sto su radili su se borili za bolje sutra svoje porodice. Nasilje je formirati sliku u drustvu gde su zene nemocne i slabe i da se nad njima vrsi nepravda i da je nemoguce uciniti nepravdu prema muskarcu od strane zena...
    Nasilje je kriviti patrijarhat i muskarce, te napisati ovakav intervju, a zavrsiti fakultet koji da nije muskaraca ne bi bio fizicki izgradjen, kao ni putevi i citava infrastruktura.
    Nasilje je procesirati fizicki napad muskarca nad zenom sa kojom je u BRAKU po hitnijem postupku, nego napad tog istog muskarca na nekog drugog muskarca ili bilo koju osobu.
    Nasilje je pisati o broju OSOBA kada se prica o suicidu, a pisati o broju ZENA kada se prica o nasilju u porodici. Nasilje je pljuvati muski rod i kritikovati trenutnu formu porodice samo zato sto mali broj ljudi ima loseg tatu ili muza, a igrom slucaja je feministkinja ili novinar...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna